Coach-Kocsma

“A vidám elme jó orvosságul

szolgál; a szomorú lélek pedig

megszáraztja a csontokat.”

(Károli Biblia, Példabeszédek könyve 17. fejezet 22. vers)

“Akinek humora van, mindent tud, akinek nincs, az

mindenre képes.”

1

Figyelmeztetés: ezt az oldalt nem kell egészen komolyan venni! De azt sem mondanánk, hogy a fele sem igaz…

Egy kocsmában bárki bejöhet és sok minden szóba kerül: komoly és kevésbé komoly dolgok egyaránt. Az emberek (ügyfelek – coachok- és leendő ügyfelek és coachok) –a témáktól és az alkohol szinttől függően- különböző történeteket mesélnek, hangoskodnak, vitatkoznak, esetleg veszekednek. De az a lényeg, hogy beszélgetnek… Különösen egy Coach-Kocsmában! A témák száma pedig végtelen..

CSOKI és IQ – Ha több csokit

eszel, eszesebb leszel?

CsBHa megkérdeznénk a Nobel-díjasokat, hogy mi a sikerük titka és azt a választ kapnánk, hogy sok csokit esznek, akkor valószínűleg meglepődnénk. Pedig –ahogy erről a közelmúltban az Origo és az Index hírportálok is beszámoltak- egy másfél évvel ezelőtt publikált tanulmány erre a következtetésre jut. (Messerli F.H. (2012). Chocolate Consumption, Cognitive Function, and Nobel Laureates, New England Journal of Medicine, 367 (16) 1562-1564.)
A tanulmány szerzője – aki az amerikai Columbia Egyetem munkatársa – unalmas óráiban azt kezdte el kiszámolni, hogy milyen összefüggés van a 10 millió lakosra jutó Nobel-díjasok száma és az egy főre eső csokoládéfogyasztás között. Meglepő eredményre jutott: a két vizsgált tényező kapcsolata –ahogy az ábrából látszik- meglehetősen szoros. Tehát, ha valamelyik országban magasabb a csoki fogyasztása, akkor jellemzően nagyobb a Nobel-díjasok száma is. Persze ez nem feltétlenül jelent ok-okozati kapcsolatot, de mindenesetre érdekes megállapítás.

CsN

Azt, hogy a tanulmányt szakmai körökben komolyan vették mutatja, hogy az Orvostovábbképző Szemle online kiadása is foglalkozik a tanulmánnyal ( 2012. október 24.)
A cikk szerint:
„Az étkezésre használt növények egy részében bőségesen vannak flavonoidok, amelyekről kimutatták, hogy javítják a kognitív funkciókat. A flavonoidok rendszeres fogyasztása csökkenti a demencia kockázatát, javítja a teljesítményt bizonyos kognitív tesztekben és idősebb emberek enyhe kognitív károsodása esetén serkenti a kognitív működést.
A flavonoidok egyik csoportja, a flavonolok, amelyek megtalálhatók a kakaóban, a zöld teában, a vörösborban és néhány gyümölcsben, lelassítják, sőt meg is fordíthatják az idősödéssel járó kognitív teljesítménycsökkenést..”

Az ábrát nézegetve hiányérzetem támadt, hiszen nem szerepel rajta Magyarország! Próbáltam összegyűjteni az adatokat és következőket kaptam: a magyar Nobel-díjasok számát csak becsülni lehet (hiszen az országhatárok az elmúlt 100 évben többször is jelentősen változtak) – ez az érték 9 és 16 közé tehető. Az 1 főre eső csokoládéfogyasztás értéke évente kb. 4 kg. Az ábrán így hazánk helye nagyjából megegyezik Hollandia pozíciójával.
Mint látható még jelentős fejlődési potenciállal rendelkezünk, hiszen vannak országok, ahol két, sőt háromszor magasabb a fogyasztás, mint nálunk. Tehát együnk több csokit – aztán az eredményt majd meglátjuk…! :=)

CS

30 biztos módszer arra hogyan tegyük magunkat és a környezetünkben élőket szerencsétlenné

SZK

Nélkülözhetetlen „jó tanácsok” az évkezdéshez

(Szigorúan csak humorérzékkel rendelkezőknek!)

(Forrás: goodmenproject  by Lion Goodman)

Az életem jelentős részét töltöttem el azzal, hogy hogyan tegyem magam boldogtalanná és már régóta tervezem, hogy megosztom problémáimat másokkal. Például úgy, hogy megírom ezt a cikket. De ennek során nem csak a saját tapasztalataimra támaszkodtam – több száz szerencsétlen emberrel beszélgettem és megkértem őket osszák meg másokkal is titkaikat és azokat a módszereket, amelyekkel olyan sikeresen okoztak maguknak rengeteg szenvedést.

És most itt a válogatás a legjobb 30 módszerrel: hogyan teheted magadat és körülötted élőket szerencsétlenné. Az jól ismert tény, hogy a „Baj szereti a társaságot”. Miért gyűjtögetnéd/takargatnád szenvedésedet, amikor azt olyan könnyű megosztani másokkal? Nagyon sok ember tette már családját szerencsétlenné. Mások a szomszédok életét rontották el sikeresen. Vannak történelmi adatok arra vonatkozóan, hogy egyesek eredményesen tettek tönkre régi civilizációkat. Felhasználhatjuk ezeket a nagyszerű vívmányokat és kiválaszthatjuk azokat módszereket, amelyek leginkább segítenek abban, hogy tehetetlennek, jelentéktelennek,  és teljesen értéktelennek érezzük magunkat.

Önsegítő könyvek ezrei próbálnak meggyőzni bennünket arról, hogy boldogok legyünk. De mi a fenének? A boldog emberek általában nem kedvelik a vidámságukat. Optimista, derűs attitűd és kínos mosoly. Ha te valakikhez tartozni akarsz, és azt szeretnéd, hogy kedveljenek az emberek, legyél boldogtalan! És soha nem leszel egyedül.

A boldog emberek pocsék tanácsokat adnak nekünk. Azt javasolják, hogy menjünk pszichológushoz, meditáljunk, vagy jógázzunk. Azt mondják, olyanok lehetünk, mint ők. Azt ígérik, ha követjük az ő módszereiket, jómódúak leszünk, nagyszerű kapcsolatokkal, fantasztikus szexuális élettel fogunk rendelkezni. A pokolba ezekkel! Én szeretek szerencsétlen lenni. Ez sokkal könnyebb, mint küzdeni ellene. …

Százával vannak olyan módszerek, amelyekkel szerencsétlenné tehetjük magunkat. Most csak a legjobbakat gyűjtöttem össze. Közülük sok ismerősnek tűnhet számodra, hiszen valószínűleg már te is alkalmaztad ezeket. Az nem számít, hogy ismerős, vagy ismeretlen a módszer, a lényeg a gyakorlás! A módszerek nem fontosság szerint vannak összegyűjtve – a sorrend nem számít. Válaszd ki a neked leginkább megfelelőket.

1.     Mondogasd rendszeresen a következő 10 dolgot:

·       Valami rossz itt

·       Valami baj van velem

·       Valami baj van veled/vele

·       Nem vagyok elég jó

·       Te/ő nem elég jó

·       Kevés vagyok

·       Egyedül vagyok

·       Nem tartozok senkihez

·       Senki nem szeret

·       Nem tudom, hogy kell szeretni

2.     Szégyelld magad: higgy abban, hogy egy tévedés eredménye vagy. Ez bombabiztos módja annak, hogy szerencsétlen legyél. Mégpedig annyira szerencsétlen és értéktelen, hogy szinte meg sem érdemled meg, hogy élj.

3.   Érezd magad bűnösnek: nagyon sok módszer létezik erre. Bármit csinálsz, ítéld meg úgy, hogy az rossz- elrontottad. Pl. véts hibákat, sérts meg másokat. Érezd rosszul magad, hogy növényeket, állatokat eszel.  Ne csinálj meg valamit, amit meg kellene.

4.     Ne tartsd be a megállapodásokat: mások sem tartják be, miért éppen te lennél a kivétel? Úgysem fontosak. Sem a megállapodások, sem a személyek, akiknek megígérted.

5.     Légy sértően egyenes: az egyenesség (nyíltság) az egyik legősibb módja a szerencsétlenség elterjesztésének. Jellemzője, hogy ha te adsz kellemetlen (durván őszinte) jelzéseket, akkor átmenetileg jobban érzed magad, majd elfog a kétség, hogy tényleg igazad volt-e. Lehet, hogy egyáltalán nem volt igazad! Ha te kapsz nyílt kellemetlen jelzéseket, akkor élvezheted a kínzást és támadd meg a partnert, hogy nincs igaza, majd érezz ezért lelkifurdalást később.

1.     Gyalázz másokat: válaszd ki az emberek egy tetszőleges csoportját (fiatalok, idősek, zsidók, keresztények, melegek, etnikai csoportok, stb.) és nevezd őket alacsonyabb rendűeknek. Mikor találkoztok, nézz rájuk megvetéssel és kezeld őket úgy, mintha pestisesek lennének.

2.     Állj ellen a változásnak: fékezz le minden változtatási kísérletet. Ásd alá mások fejlődését és ne támogass ebben senkit.  Mivel végül is az életben minden változás, ezért az ellenálláshoz el leszel látva bőségesen erőforrással.

3.     Semmit se kedvelj: ne szeresd azt, ami bármikor is történik. Egyél olyat, amit nem is kívánsz. Koncentrálj arra, ami rossz, nem megfelelő, vagy jobb is lehetne. Ébredj rá, hogy soha nem is lehetnek a dolgok jobbak. Panaszkodj hangosan bárkinek, aki meghallgat. Ha nem hallgat meg senki, akkor a Jóistennek, vagy egy képzeletbeli személynek.

4.     Az ellenőrzés alkalmazása: bármiben veszel részt, törekedj a lehető legjobbra és ellenőrizd az eredményt. Azután állapítsd meg, hogy az nem sikerült, vagy csak egyszerűen mondj annyit, hogy rossz.  Kísérelj meg még több kontrollt érvényesíteni: pl. megváltoztatni és ellenőrizni mások viselkedését, gondolkodását, érzéseit. Még ha nagy ritkán ez sikerül is az eredmény általában nem igazán kielégítő. Gyakran azonban ez a tevékenységed nem vezet eredményre, ez újabb nagyszerű lehetőség a boldogtalanságra.

5.     Ítélkezz mások felett: ez aztán az igazán hagyományos módszer. Tekints úgy másokra, mint alacsonyabb rendűekre, alkalmatlan hülyékre, vagy ellenszenvesekre. Mialatt ítélkezel légy haragos, fenyegető, rosszkedvű. Állapítsd meg, hogy másoknak alávalók az értékeik, hamis a hitük, rosszak a cselekedeteik, kellemetlen a szaguk, stb. Megvetéssel hallgass másokat, válogatott kifejezésekkel hangsúlyozd lenézésedet és használj ennek megfelelő hangszínt. Érezd magad felsőbbrendűnek és tudasd a többiekkel, hogy ők alacsonyabb rendűek. Vagy mondogasd magadnak kárörömmel: „Ha tudnák, hogy milyen hülyék…”

6.     Hasonlítsd össze magadat másokkal: nézz körül és válassz ki olyan embereket, akik bármiben jobbak, mint te. Nézd ki a legszebb, a legtehetségesebb, legsikeresebb, leggazdagabb embereket, akiket csak találsz és koncentrálj arra, ami belőled hiányzik. Fel fogod ismerni, hogy bármennyire keményen is próbálkozol, sohasem leszel olyan, mint ők. Ez újabb bizonyítéka lehet az alkalmatlanságodnak.

7.     Bírálj másokat: mindenért, ami rosszul megy, mások a hibásak. Találd meg a legközelebbi embert és mutass rá hibáira, amit ő okozott. A források kimeríthetetlenek. A bírálatra kiválasztott lehet a kormány, az oktatási rendszer, a bankok, a zsidók, a muzulmánok, média, bármi. A lényeg, hogy találj egy –a hibákért felelős- bűnbakot. (Extra pont jár, ha pletykákat is terjesztesz róluk, vagy erőszakos cselekményekkel vádolod meg őket.)

8.     Vedd a dolgokat komolyan: nagyon komolyan. Nagyon-nagyon komolyan. A jó ég tudja csak milyen komoly ez a dolog. Nagyon komoly. Komolyan. Töröld le ezt az önelégült mosolyt a képedről.

9.     Legyen rengeteg kívánságod és vágyad: kívánj valamiből többet, vagy valamiből kevesebbet. Mivel kívánságaink csak ritkán teljesülnek, így nagyon jó az esélyed, hogy örökre boldogtalan légy. Nézegess magazinokat, amelyekben olyan drága karórákat reklámoznak, amelyeket nem engedhetsz meg magadnak, üdülőhelyeket, ahová nem juthatsz el, drága autókat, amelyeket nem vehetsz meg és embereket, akikkel sohasem találkozhatsz. Képzelj el egy olyan életet, amelyet soha nem élhetsz. Élvezd a szenvedést, amit magadnak okoztál.

10.  Sok ellenérzés és iszonyodás: nagyon sok gusztustalan dolgot találsz, ha körülnézel magad körül. Más emberek faragatlan viselkedése. Más emberek szokásai. Saját szokásaid. Az, ahogy mások élnek. Szokatlan ételek, különös emberek más országokból. Erőszak a filmekben. Az emberek, akik azt a sok badarságot csinálják. A szex minden formája, különösen a szokatlan változatok. Látogass meg felnőtt oldalakat és  botránkozz meg azon, milyen gusztustalan dolgokat művelnek az emberek a kamerák előtt. Sokkoló.

11.  Ragaszkodás: ragaszkodj erősen valamihez, vagy valakihez nagyonszorosan. Mivel –előbb-utóbb- mindent elveszítünk, elkezdhetsz nyugtalankodni, hogy mit és mikor vesznek el tőled.

12.  Vonatkoztass mindent magadra: bármi történik, azt tekintsd személyes inzultusnak. Kérdezd meg sértődötten: „Te nem tudod, hogy én ki vagyok?” Ahhoz, hogy optimalizálni tudjuk ezt az érzést, ahhoz a leglényegesebb elem a saját fontosságunk tudata. Ismerd fel saját fontosságodat a világ, az emberi civilizáció jövője szempontjából. Te vagy a Jóisten ajándéka. És azok a birkák nem úgy kezelnek, ahogy megérdemelnéd.

13.  Élj a múltban: hasonlítsd össze a ma történéseit, azokkal a jó dolgokkal, amelyek a múltban történtek. Hagyd figyelmen kívül azokat a kedvező eseményeket, amelyek most történnek körülötted. Koncentrálj azokra az időkre, amikor még minden rendben volt. Ne feledd: a régi szép időkhöz képest, mostanra minden rosszabb lett.

14.  Találj valamit, valakit, amin/akik miatt gyötrődhetsz: bármit, bárkit – a lényeg hogy gondolj rájuk. Újra és újra, újra és újra…

15.  Tarts távolságot: húzódj vissza a kapcsolatoktól. Válj tárgyilagos szemlélővé, ( amelyik lehetővé teszi, hogy könnyebben észleld a hibákat) és csendben ítélkezz. Legyél megközelíthetetlen – ez segít megutálni az állatokat, gyerekeket, embereket. Jobb egyedül. Egyébként is, ha túl közel engednéd magadhoz őket, akkor valószínűleg csalódnál bennük, vagy úgy is megsértenének. Építs egy erős falat magad körül, ez így biztonságos. (Extra pont jár azért, ha úgy kezelsz másokat, mint személyes használati eszközöket és egyéni gyarapodásod tárgyait.)

16.  Kerüld a művészetet és a természetet: nagyon sok olyan hely van, amelyek veszélyesek a boldogtalanok számára. Ezért aztán azt ajánlom, hogy kerüld el a koncerteket, múzeumokat, kiállításokat, parkokat, természeti szépségeket, tengerpartokat. És minden olyan helyet, ahol gyerekek játszanak. Óvakodj a szépségtől. Pfuj.

17.  Válj olyanná, amilyennek mások szeretnének látni: találd ki, hogy mások mit akarnak tőled és változz ilyenné. Változtasd meg magadat és reakcióidat mások elvárásainak megfelelően. Támogasd és szolgáld ki az elvárásaikat, minden megfontolás nélkül. Aztán sértődj meg halálosan az előzőek miatt. 

18.  Legyenek nagy elvárásaid: mikor ezek nem teljesülnek, panaszkodj és veszekedj. Használj fel minden bizonyítékot annak igazolására, hogy nem is érdemelnéd meg a sikert.

19.  Kendőzd el az igazságot: azok úgysem kezelhetők megfelelően és nem vezetnek semmi jóra. Tartsd az érzéseid rejtve és senki se tudja meg milyen is vagy valójában. Tartsd titokban a vágyaidat, azokat úgysem lehetséges teljesíteni. Ez azért is jó, mert segít elszigetelni magadat másoktól. Persze, néha azért elárulhatod titkaidat, annak érdekében, hogy más valakit is szerencsétlenné tégy.

20.  Gyanakodj: az emberek feltehetőleg bűnözők, vagy még rosszabbak. Például intrikálnak, hogy megszerezzenek, elvegyenek tőled valamit. (pl. a boldogtalanságot) Ezért aztán légy óvatos, mert bár a szerencsétlenségnek nagyon sok formája van a világban, de az emberek mégiscsak bizonyos határok között lesznek képesek szerencsétleneknek lenni. Ha kifogynak a szenvedésből, tetszik- nem tetszik,  boldogok lesznek. Óvakodj tőlük.

21.  Vitatkozz erőszakosan: ha valaki kifejti a véleményét és tényeket sorol, vagy megosztja veled az elképzeléseit, reagálj élesen és megvetően. „Te hülye vagy! Nem tudod, mit beszélsz! Valami bajod van? Nem olvastad a legutóbbi kutatási jelentést, amelyik teljes mértékben azt bizonyítja, hogy tévedsz.” Hivatkozz adatokra, tényekre – az nem számít, hogy igazak-e, vagy sem. A lényeg, hogy taglózz le mindenkit, aki azt gondolja, hogy jártas valamiben. Döngöld őket a földbe.

22.  Menj az idegeire másoknak: fokozd az érzékenységedet és növeld az ellenérzésedet a zajokkal, mások beszélgetésével, a szagokkal, az időjárással, a gyerekekkel szemben. Helytelenítsd és kelj ki magadból, ha valaki, vagy valami megzavar. Gyakorold a gyűlölködést. Ez a te játszmád.

23.  Ne legyenek céljaid: engedd, hogy a körülmények sodorjanak olyan helyzetekbe, amit nem is akartál. Azután mérgelődj, hogy nem érsz el semmit.

Hát ennyi! Itt a 30 kiváló módszer, amelyekkel biztosan szerencsétlenné teheted magadat. Ja, hogy csak 28? Nem mindegy?

Várom a visszajelzéseidet! És, ha vannak a témába vágó tapasztalataid, oszd meg azt velem és másokkal.

Ha ötnél több pontnál ismertél magadra, akkor keress magadnak egy coachot. Leginkább azt, aki most éppen kéznél van…

Üvspi

Potenciális Coaching területek…

Napjainkban egyre-másra hallunk az újabb és újabb coaching- üzletágak megjelenéséről…

Íme –a már ismerteken kívül- itt van néhány inspiráló lehetőség a további fejlődésre: (még az is lehet, hogy egyiket-másikat mi is kipróbáljuk)

Csoki-coaching

 2Sokan úgy gondolják, az hogy milyen csokit választunk, összefügg azzal, hogy milyen a személyiségünk. Pl. a tejcsokit kedvelők jó szándékúak (ártatlanok) és szeretnek a múltban élni. Míg a keserű csokoládét szeretők inkább földhözragadtabbak, jövőorientált problémamegoldók, stb.(Részletek: Murray Langham, a New Zealand psychotherapist and author of the book “Chocolate Therapy: Dare to Discover Your Inner Self,”) A csoki és az érzelmek összefüggéséről ITT is olvashat.

Tehát itt a lehetőség egy új édes coaching üzletág beindítására…

Udvari Bolondképző Coaching (Corporate Court Jester Coaching-CCJC)

3

 Ez az ötlet csak első hallásra tűnik meghökkentőnek!

Bár mostanság negatív csengése van az udvari bolond kifejezésnek, régen a valóságban ez egyáltalán nem így volt. Szinte minden király alkalmazott udvari bolondot, amelyik pozíció fontos hívatásnak számított. Kiváltságos helyzete miatt, szinte mindent kimondhatott (következmények nélkül), nagy befolyással rendelkezett és így csak művelt, nagy tudású ember lehetett udvari bolond. Aki ugyan időnként furcsán viselkedett és öltözött, de amit mondott arra odafigyeltek. És persze gyakran tréfákba, vicces történetekbe csomagolta mondandóját.

Átfordítva ezt a funkciót modern menedzsmentnyelvre: a vezetőknek ma is égető szükségük van a hierarchiát-tekintélyt nem tisztelő, szókimondó, széles látókörű, intelligens munkatársakra. Sok kutató úgy gondolja, hogy a szervezeteken belül az innováció legfontosabb hajtóerejét pont az ilyen normatörő személyiségjeggyel rendelkező munkatársak adják.

Tehát, kellő számú jelentkező esetén elindítjuk ezt a szolgáltatásunkat!

Mici-Maccoaching

Sok elemzés úgy tartja, hogy a Micimackóban különböző lelki eredetű problémával küszködő személyiségtípus pontos leírása található.

Pl.: Micimackó:

Kórosan mézfüggő szenvedélybeteg, aki mindent megtesz, hogy napi adagjához hozzájusson (fára mászik, méhekkel csípeti össze magát, stb.). Ha nem kap mézet, mély depresszióba esik, gondolkodása lelassul, tökéletesen alkalmatlanná válik mindenfajta társadalmi-közösségi, kooperatív jellegű tevékenységre. „

És így tovább.. Tehát, ha valaki elkezdené coacholni a Micimackó szereplőit, illetve a hozzájuk hasonlóakat (vagy felhasználni a történeteket a coaching során), akkor hosszú távú elfoglaltságra számíthat.

És egy micimackós kérdés:

-Hova jár Micimackó, ha rosszkedve van?
– ??
– Inspiráló Csupor(t)terápiára…

A lehetséges coachingfajtákon kívül más témák szóba kerülnek:

Önértékelés – Testkép

Különböző felmérések (pl. Dove) szerint hazánkban a nők mintegy 50%-a elégedetlen a testével – a testsúlyával, az alakjával.

Nekik (és partnereiknek) szól a következő (határozottan nem erotikus célú) weboldal, ahol rengeteg női mellett lehet látni. Az oldal létrehozásának célja, hogy bemutassa nagyon sokfélék a női keblek. Tehát, ha valakinek attól van „kisebbrendűségi” érzése, hogy „eltér” a reklámokban látott hölgyek alakjától, akkor íme, a meztelen valóság.

Na, ugye… Hasonló összeállítást a férfiakra vonatkozóan nem ismerek, de nem is nagyon kerestem…

Önismeret és emberismeret plusz: „Minden jó, ha a vége jó…”?

A viselkedéstudományi döntéselmélet egyik meghatározó alakja, a Nobel-díjas Daniel Kahneman vizsgálatai szerint, jelentős különbség van abban, ahogy egy folyamatot (ez lehet akár egy orvosi vizsgálat, de bármi más is) pillanatról-pillanatra értékelünk, illetve a folyamat utólagos értékelése között. A történtek megítélése szempontjából az volt a meghatározó, hogy mit éreztünk – éltünk át a folyamat befejezésekor. Ha ez kellemesebb volt, mint a korábban tapasztalt érzések, akkor hajlamosak vagyunk az egész folyamatot ennek tükrében kedvezőbbnek ítélni. (Fredrickson and Kahneman 1993)

A következtetések levonását mindenkinek a saját fantáziájára bízom…

A kocsmában elhangzanak tudományos és tapasztalati bölcsességek. Itt van kettő: az első eredetileg az üzleti tervezési folyamat hosszához kapcsolódott, míg a második a szerencsés véletlenhez. De annak van leginkább igaza, aki a kettőt összekapcsolta:

Nem a leghegyesebb tűt kell a szalmakazlban megtalálni, hanem az elsőt, amivel varrni lehet.” (Herbert Simon- A korlátozott racionalitás elméletének egyik megalkotója)

Érhet-e nagyobb szerencse bennünket, annál, mint amikor tűt keresünk a szalmakazalban és a gazda lányát találjuk meg?”

 4

És végül még egy bölcsesség:

Minél öregebb vagyok, annál világosabban emlékszem, azokra a dolgokra, amelyek soha nem történtek meg” Mark Twain (Ezt a –több, mint százéves- megállapítást a modern neuropszichológia meggyőzően igazolta.)

Egy kis multi-kulti az IGAZSÁGRÓL:

A finnek és a németek számára az igazság, az igazság.

A japánok és az angolok –ha az nem okoz számukra nagyobb gondot- akkor elfogadják az igazságot.

A kinaiak azt mondják nincs abszolút igazság.

És mit mondanak Olaszországban? Beszéljük meg…”

(Richard D. Lewis)

Mivel a coaching folyamatban kiemelkedő szerepe van a nyitottságnak és a kíváncsiságnak egy idézet Albert Einsteintől:

Fontos, hogy ne hagyd abba a kérdezést és soha ne veszítsd el a kíváncsiságodat.”

Kíváncsiság Földön – Égen

5

„Vajon mi lehet az égen túl…?”

6

A Curiosity (Kíváncsiság) a Marson

EGY KIS IDŐUTAZÁS

Néhány híres ember, akiknek másképp alakul az életE, ha minket (Inspiráló Coaching) választhattak volna!

7

Trockij – karrier coaching és elindulhatott volna egy innovatív – forradalmi újításokat eredményező sikertörténet a korai Szilicium-völgyben

8

Julius Cézár – munka-magánélet egyensúlycoaching és teamcoaching március közepére időzítve,

9

II. Lajos magyar király (mohácsi csata-Csele-patak) önismeret és önbizalom növelése, kapcsolatépítést segítő és döntéstámogató coaching,

10

És egy másik király – VIII. Henrik angol uralkodó számára jót tett volna egy konfliktuskezelés és life coaching (6 felesége közül 2-t kivégeztetett)

Ők már nem kereshetnek meg minket, de Ön igen!

Az előzőekből remélhetőleg kiderült, hogy a komoly szakmai háttér mellett a humor sem áll tőlünk távol.

Inspiráló élményeket, beszélgetéseket mindenkinek! 

Kérjen szolgáltatásainkról bátran részletesebb információkat a facebookonemailben vagy telefonon! 

 

Hagyjon nekünk üzenetet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s